REGELS TIJDENS DE OEFENCROSS 

• Tijdens de crossclinic, de oefencross en het te pony/paard betreden van het inspringterrein is het dragen van een goedgekeurde rijhelm en een bodyprotector verplicht.

• Het wordt aangeraden om je pony/paard goedpassende beenbescherming om te doen tijdens de crossclinic en oefencross. Bandages worden sterk afgeraden, wanneer deze afzakken of losraken onderweg kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan!

 • Het is verplicht om achterop komende ruiters voorrang te verlenen en op gepaste afstand te volgen. Dus als jij een weigering hebt en er komen ruiters achter je 0aan rijden, dan geef je deze alle ruimte om de hindernis te springen en wacht je netjes tot ze voorbij zijn voor je je weg vervolgd.

• Alle hindernissen zullen worden afgevlagd, dit wil zeggen dat er aan de rechterzijde een rode en aan de linkerzijde een witte vlag wordt geplaatst. De hindernis dient altijd volgens de regels genomen te worden. Dus altijd de Rode vlag Rechts en de witte vlag links.

 • Het is verplicht om het door de organisatie afgegeven startnummer te dragen tijdens de oefencross, deze dient goed zichtbaar te zijn, dus als je lang haar hebt, graag opsteken. Dit is zodat wij goed kunnen zien wie zich waar bevindt en we dus makkelijker kunnen controleren of iedereen veilig over de finish komt.

Het is dus ook belangrijk dat je het startnummer draagt dat bij jouw naam hoort, en niet wisselt onderling.

 • Er zal op sommige plekken enkele meters over het asfalt gereden moeten (een fietspad oversteken), dit zal duidelijk aangegeven worden. Je bent hier verplicht om te gaan stappen!

 • Aanwijzingen van de organisatie dienen altijd opgevolgd te worden, ook als deze in strijd zijn met de hierboven genoemde regels.

 

 Na de finish is het verplicht je te melden bij de dierenarts, deze staat vlak na de finish.